top of page

Wie is Esther?

HSP en beeld coach.

Mijn naam is Esther Bruggeman en ik neem jullie graag even mee naar mijn jeugd.

Als kind voelde ik mij niet altijd begrepen en ik begreep mijzelf niet altijd, het verdriet van anderen aanvoelen, je dan zelf naar voelen en niet weten waar dat gevoel vandaan komt, snel van slag, teruggetrokken, mijzelf onzichtbaar maken in een groep mensen en opzien tegen feestjes. Esther is heel gevoelig werd er vaak gezegd.

Maar ook graag met een boekje in een hoekje, lekker in de tuin wolkjes kijken, met een paar goede vriendinnen leuke dingen doen en toen ik ouder werd diepgaande gesprekken voeren, wel naar feestjes maar je toch een beetje een buitenstaander voelen, en altijd aanvoelen hoe de ander zich voelt. Esther snapt precies wat ik bedoel werd er dan gezegd.

In mijn pubertijd merkte ik dat ik mensen met problemen aantrok “want ik kan zo fijn met jou praten” ik voelde met ze mee, voelde zelfs wat zij voelden probeerde te helpen waar ik kon en hield zo de cirkel in stand zonder dat ik dat door had. Fijn om te helpen maar………. Waar ik mij niet bewust van was, is dat het mij bakken energie koste en ik er zelf nog wakker van lag terwijl de ander z’n hart kon luchten en opgeladen weer door kon.

Toen ging ik in de kinderopvang werken en dat was een hele fijne plek voor mij. Kinderen oordelen niet en ik voelde mij er veilig en gewaardeerd. Met mijn “gave” om kinderen aan te voelen wist ik vaak precies wat nodig was om kinderen op hun gemak te stellen, huilende kinderen rustig te krijgen, drukke kinderen een uitlaatklep te geven en teruggetrokken kinderen bij de groep te betrekken. Dit ging vanuit een natuurlijke kracht al was ik mij daar toen totaal niet van bewust.

In deze periode viel het mij op dat veel kinderen erg prikkel gevoelig zijn en dat ik dat ook herkende in mijzelf. Ik ben mij erin gaan verdiepen, heb verschillende workshops en cursussen gevolgd, en ben uiteindelijk een opleiding gaan doen tot hooggevoeligheidsdeskundige* en vanaf toen viel alles op z’n plek. Daar heb ik inzichten gekregen en ben ik mijzelf bewust geworden van het feit dat je alleen in de kracht staat als je er zelf de verantwoordelijkheid voor wilt en kunt nemen.  Ieder mens heeft een natuurlijke kracht die vaak ook je valkuil is. Bij mij was dat het inleven en de empathie voor anderen, altijd de ander willen “redden” Daar kun je jezelf in verliezen als je jezelf daarin niet begrenst. 

“Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk” werd iets wat steeds door mijn hoofd spookte maar dat vond ik tegelijkertijd ook best egoïstisch, want hé ik was toch altijd verantwoordelijk voor het geluk van de mensen om mij heen?
Later dat jaar tijdens een Training & Retreat in Jávea (Spanje) waar ik was voor persoonlijke groei maar ook om mij verder te bekwamen in het coachen rondom (hoog-)sensitiviteit, vielen daar de laatste puzzelstukjes op z’n plek. Ik zat daar in de prachtige natuur in alle stilte op een berg te overdenken hoe ik aan mijzelf gewerkt had afgelopen jaar en ik bedacht mij dat mijn leven enorm veranderd was door zelf verantwoordelijkheid voor mijn eigen geluk te nemen. Deze intentie heb ik ook opgeschreven en ik besefte mij  toen, hier wil ik ook anderen bij helpen.

Van daaruit ben ik als HSP-coach gestart en ik nodig jou uit om vanuit een ontspannen sfeer en ongedwongen wijze, een coachtraject te volgen. Het in beeld brengen van jouw kracht, en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk, dat is waar jij aan gaat werken tijdens dit traject. 

 

Neem vrijblijvend contact met mij op om te kijken of dit is wat jij zoekt

WhatsApp Image 2020-03-26 at 18.30.22.jp
bottom of page